Hva er Graphene materiale

Grafén er det tynneste og mektigste materialet funnet så langt. Tynn fordi Grafén består av karbonatomer av todimensjonal krystaller, tykkelsen på eneste atom. Selv tynne til ekstreme, men svært tett, kan selv den minste atomic størrelsen på helium ikke trenge den.

Hva er Grafén? Grafén er en honeycomb planar film dannet av sp2 blanding av karbonatomer. Det er et quasi-two-dimensional materiale med ett atomic lagtykkelse, så det er også kalt besto av enatomig lag grafitt. Tykkelsen er om 0.335nm, ifølge de forskjellige måtene å produksjon er forskjellige oppturer og nedturer, vanligvis i den loddrette retningen av høyden om 1nm, horisontal bredde på om 10nm til 25nm, er alle karbon krystall ( null-dimensjonal fullerenes, endimensjonal Karbonnanorør, tredimensjonale å grafitt).

Lenge før det er en fysiker i teori for å forutsi, quasi-two-dimensional krystall selv termodynamisk natur ustabilitet, ved romtemperatur vil være raskt ned eller krøllet, så det kan ikke finnes alene.

Til 2004, det britiske University of Manchester fysikeren Andrei perle og Konstantin Novo Shuo Luofu, mikro-mekanisk stripping metode ble skilt fra grafitt Grafén, bekreftet at det kan finnes alene, for Grafén av forskningen begynte å være aktive, to vant Nobelprisen i fysikk i 2010.

Mest lovende anvendelse av Grafén er utskifting av silisium, gjør ultra miniatyr transistorer for produksjon av fremtidige superdatamaskiner. Med Grafén i stedet for silisium, vil datamaskinens prosessor kjøre hundrevis av ganger raskere.

I tillegg Grafén er nesten helt gjennomsiktig, bare absorbere 2,3% av lyset. På den annen side, er det svært tett, selv den minste gassmolekyler (helium) ikke kan trenge. Disse funksjonene gjør det ideelt som et gjennomsiktig elektronisk produkt, som en transparent berøringsskjerm, en lys-emitting panel og et solpanel.

Som en ny type nanomaterialer med sterkeste, sterkeste og mest ledende ledningsevne, Grafén er kjent som "black gold" og "king of nye materialer", forskerne selv som Grafén vil "helt endre 21 århundre" det er sannsynlig å sette av en feiing global forstyrrende ny teknologi og nye industrielle revolusjon.