Variabel kroppen topologisk isolator av Grafén Under bestemte forhold

Ifølge nettstedet Massachusetts Institute of Technology nylig forventes skolen forskere fant at i noen ekstreme tilfeller kan Grafén konverteres til en unik funksjon av topologisk isolator, å gi nye ideer for produksjon av Quantum datamaskiner. Forskningen er publisert denne uken i tidsskriftet Nature.

Forskerne fant at Grafén flak ble plassert i en lav temperatur miljø med en styrke på 35 Tesla magnetfelt og 0,3 grader Celsius høyere enn absolutt null. Ledende egenskaper Grafén kan endres for å tillate det å filtrere elektroner samme retning elektron-spinn, som ikke er tilgjengelig i alle tradisjonelle elektroniske system.

Under vanlige forhold, Grafén oppfører seg som normale dirigent og utøver en spenning på den, og gjeldende passerer gjennom den. Men hvis et stykke Grafén er plassert i et magnetfelt vinkelrett på det, egenskapene for Grafén endres-det gjeldende bare kjører langs kantene på Grafén flak, og resten blir isolatorer. Gjeldende flyttes i tillegg bare i én retning etter retning av det magnetiske feltet. Dette fenomenet kalles kvante Hall effekten.

I den nye studien, forskerne fant at hvis du legger til et magnetfelt plasseringen av Grafén i ovennevnte sak, er egenskapene for Grafén endres igjen: elektroner fortsatt opererer bare langs kantene på Grafén, men retningen for operasjonen er endret fra enveis toveis, og bestemt retning bestemmes av ulike retninger av elektron-spinn.

"Vi laget en uvanlig spesielle dirigent," sa postdoktor forsker ved MITS fysikk avdeling. Det er en felles funksjon av den topologisk isolator å skille elektroner ifølge elektron spinn retning. Grafén er imidlertid ikke en topologisk isolator i vanlig forstand. Vi har samme effekt i forskjellige materiale systemer. Enda viktigere, endrer det magnetiske feltet, kan du også helst retning av elektroniske operasjonen, makt eller ikke styre staten. Dette betyr at de kan gjøres i kretser og transistorer, som ikke er oppnådd før. "

Erero, førsteamanuensis ved MIT, sa det hadde vært spådommer om dette karakterisering av Grafén, men ingen noensinne hadde gjort det skje. Studien først bekreftet selektivitet av Grafén å spinne elektroner, og det har blitt bevist for første gang at Grafén kan styre retningen på elektronisk drift og delstaten strøm eller ikke. Eksperimentet har gjort hva noen forskere har blitt prøver å oppnå i flere tiår uten suksess, lovende en ny måte å lage quantum datamaskiner.

professor i fysikk ved Massachusetts Institute of Technology som deltar i studien, sier studien maling en ny retning for studiet av topologisk isolatorer. "Vi kan ikke forutsi hva resultatene vil føre til, men det utvider vår tenkning og gir muligheter for produksjon av flere enheter," sa han. "

sa: "behovet for ekstrem lav temperatur og sterke magnetiske miljø, for å oppnå slike et krav er ikke lett, så teknologien produsert av quantum datamaskinen vil være en svært profesjonelt utstyr, kan brukes først til prioriterte databehandlingsoppgaver." De tester deretter ytelsen til Grafén på et lavere magnetfelt (1 Tesla) og høyere temperaturer, med sikte på å redusere terskelen for teknologi.