Den nye strukturen av grafen er som en svamp

Ifølge den britiske "uavhengige" rapporterte den 8. november, USAs Massachusetts Institute of Technology (MIT) forskere ved å trykke og smelte grafenark, for å lage et av det letteste og mest solide materialet - en porøs tredimensjonal grafenstruktur, Its Formen ligner svamp, tettheten er bare 5% av jern, men styrken av jern mer enn 10 ganger.

Grafen regnes som det mest robuste materialet i todimensjonal form, men det har vært vanskelig for forskere å konvertere den sterke styrken til sin todimensjonale form til nyttige tredimensjonale materialer. I den siste studien presset forskergruppen de små stykkene grafen sammen ved å bruke varme og trykk for å skape en kompleks og stabil struktur som ligner koraller og diatomorganismer. Den nye strukturen kalles "spiral tjuefire tetraeder", overflaten er veldig stor i forhold til volumet, men veldig sterk.

"Det todimensjonale materialet i grafen er bare ett atom tykt, har en unik grad av robusthet og elektriske egenskaper, men fordi det er for tynt, er det," sa Marcus Bieer, direktør for forskningsgruppe og direktør for MIT Civil Engineering og Miljøteknikk. Det er vanskelig å lage tredimensjonale materialer, men vår siste forskning har gjort det.

"Den geometriske formen av grafenet som naturlig forekommer under virkningen av varme og trykk, er svært kompleks og kan ikke gjøres på tradisjonell måte." I eksperimentet brukte forskerne en 3D-skriver for å skape en struktur som utvidet tusenvis av ganger, og testet resultatene som ble oppnådd.

Den nye studien, publisert nylig i tidsskriftet Science Progress, viser at overlegenhet av den nye strukturen skyldes denne unike strukturen i stedet for selve materialet. Dette betyr at forskere kan lage andre materialer laget av samme geometri for å oppnå samme styrke av lette materialer.

Forskerne mener at samme geometri også kan brukes på større blokker av strukturelle materialer. For eksempel kan sementet som lager broen gjøre samme porøse geometri og oppnå det samme nivået av styrke samtidig som vekten reduseres. I tillegg, siden denne formen er fylt med små porer, forventes det å bli brukt til å filtrere vann eller kjemikalier.