Graven av grafen er ennå ikke kommet

Men det har vært født i ti år, min gjennomsiktige mobiltelefon hvor?

Faktisk, i 2012, Konstantin Novoselov, som vant Nobelprisen for grafen, og hans kolleger publiserte en artikkel om "Nature" for å diskutere fremtiden for graphene, to års utvikling Også i utgangspunktet bevis på deres prediksjon. Han mener at materialet, grafen "fremtiden er lys, veien er tortuous", selv om den kan spille en viktig rolle i fremtiden, men før flere store vanskeligheter å overvinne, vil denne scenen ikke komme. Viktigere, med tanke på den enorme kostnaden for industriell fornyelse, kan fordelene ved grafen ikke være nok til å gjøre det enkelt å erstatte det eksisterende utstyret - dets sanne utsikter, kanskje på grunn av sine unike egenskaper skreddersydde nye applikasjoner.

Hva er grafen til slutt?

Grafen er det første materialet som finnes av et enkelt lag av atomer. Karbonatomer er sammenkoblet til sekskantede masker. Blyant med grafitt er ekvivalent med utallige lag av grafen stablet sammen, og karbonnanorør er grafen rullet inn i et rør. Grafitt, grafen, karbonnanorør og globin.

På grunn av den kjemiske bindingen mellom karbonatomene, er grafen vedholdende: kan bøye seg i stor vinkel uten å bryte, men også mot høyt trykk. Og fordi bare ett lag atomer, elektronisk bevegelse er begrenset til et fly, tok det nye elektriske egenskaper. Grafen er gjennomsiktig i synlig lys, men lufttett. Disse funksjonene gjør det svært egnet som et råmateriale for beskyttende og gjennomsiktige elektroniske produkter. Men egnet til høyre, kom egentlig ikke så fort.

Et av spørsmålene: forberedelsesmetoden. Mange av studiene viser oss de fantastiske egenskapene til graphene, men det er en felle. Disse fantastiske funksjonene er svært krevende på utvalgskvalitet. For å få det beste av elektriske og mekaniske egenskaper til grafenprøver, trenger behovet for den mest tidkrevende og kostbare metoden: mekanisk strippemetode - med tape på grafitt, kunstig stripping av grafen. Ikke le, Novo Shawlov i 2004 de er så forberedt graphene.

Selv om det nødvendige utstyret og det tekniske innholdet synes å være lave, men problemet er suksessraten er lavere, få noen prøver å gjøre forskning kan også, industriell produksjon? vits. Til industrialisering betyr dette ingen bruk. Selv om du har mestret verdens grafittgruve, kan en dag skille noen stykker ... ... selvfølgelig har vi nå mange andre måter å øke produksjonen og redusere kostnader - problemet er at disse metodene for produktkvalitet og falle. Vi har flytende strippemetode: grafitt eller lignende karbonholdig materiale i overflatespenningen av ultrahøy væske, og deretter ultralydsbombing av grafen snøflak dypt ned. Vi har en kjemisk dampavsetningsmetode: la den karbonholdige gassen i kobberoverflaten kondensere, dannelsen av grafen tynt lag og deretter strippet. Vi har en direkte vekstmetode, midt i de to lagene av silisium direkte for å prøve å vokse et lag av grafen. Det finnes også en kjemisk redoksmetode, ved innsetting av oksygenatomer for å skille grafittarket og så videre. Det er mange metoder, men har også eget anvendelsesområde, men så langt har det egentlig ikke vært egnet for storskala industrialisering av industriell produksjonsteknologi.

Hvorfor kan ikke disse metodene lage høy kvalitet grafen? for eksempel. Selv om den sentrale delen av et stykke grafen er en perfekt seks-ledd ring, blir den ofte forstyrret ved kanten og blir en fem- eller syv-ledd ring. Dette ser ikke bra ut, men den kjemiske dampavsetningsmetoden produserer "et stykke" av grafen er ikke helt komplett, fra et vekstpunkt ut av en. Det er faktisk en rekke poeng samtidig som veksten av "polykrystallinsk", og det er ingen måte å sikre at disse punktene vokser ut av små stykker, kan helt justeres. Dermed er disse deformerte ringene ikke bare fordelt på kanten, men finnes også i hver "en" for å gjøre dette ut av grafen, bli en strukturell svakhet, lett å bryte. Enda verre, denne pause av grafen helbreder ikke som polykrystallinske metaller, og det vil sannsynligvis utvide det hele tiden. Resultatet er at styrken til hele grafen er halvert. Materiell er et plagsomt område, som fisk og bjørns pote ikke er umulig, men absolutt ikke så fort.