Oversikt over utarbeidelsen av Grafén

I dag finnes det mange metoder for utarbeidelsen av Grafén. Dette papiret er delt i fysiske og kjemiske metoder.

1 fysisk metode for utarbeidelse av Grafén

Fysisk metoden er vanligvis basert på billig grafitt eller utvidet grafitt som råstoff, gjennom mekanisk stripping, orientering epiphysees, væske eller gass direkte stripping metoden for å forberede enkle eller flere lag Grafén. Disse metodene er lett å skaffe råvarer, er relativt enkel, syntetiske Grafén høy renhet, mindre defekter.

1.1 mekanisk stripping metode

Mekanisk stripping eller micromachining er en av de enkleste måtene å direkte skrelle en Grafén ark fra en større krystall. Novoselovt et al. lyktes i stripping og observere monolayer Grafén fra svært orientert pyrolytiske grafitt med en veldig enkel micromachined stripping metoden i 2004 demonstrere uavhengig tilstedeværelsen av monolayer Grafén. Bestemt prosessen er som følger: Bruk oksygen plasma i 1 mm tykk svært orientert pyrolytiske grafitt overflaten ion etsning, når overflaten etsing 20 μm brede og 2 μm dyp mikro-spilleautomat, med photoresist det er limt til glasset underlaget og deretter rive tape er gjentatte ganger fjernet med en gjennomsiktig tape, den overskytende svært orientert pyrolytiske grafitt er fjernet og glass underlaget med microcapsules er plassert i aceton løsningen for ultralyd, og endelig monokrystallinske silisium kjeks i den aceton løsemiddel, bruk av van der Waals kraft eller kapillær kraft blir en enkelt lag av Grafén "Fjern".

Men denne metoden har noen ulemper, som størrelsen på er produktet fått ikke er lett å kontrollere, kan ikke pålitelig forberede en lang nok Grafén, og derfor kan ikke tilfredsstiller industrial.

1.2 retning epifyttiske metode - krystall veksten

Peter W.Sutter et al. brukes sjeldent metall ruthenium som vekst matrise, ved hjelp av Atom-strukturen av matrix "art" av Grafén. C atomene er først infiltrert i selskapets 1150 ° c og så avkjølt til 850 ° C. Før den store mengden av karbonatomer er absorbert, de flyter på overflaten av selskapets, danner en monolittisk karbonatom "øy" på overflaten av underlaget, øya "gradvis vokse opp, til slutt vokse til et lag med komplett Grafén. Etter den første lag dekningsgrad på 80%, det andre laget begynte å vokse, bunnen av Grafén og the matrix det er en sterk samhandling mellom det andre laget etter dannelsen av tidligere laget og underlaget er nesten helt atskilt, forlater bare var svake kopling, dermed en monolittisk Grafén ark forberedt. Men Grafén arkene produsert av denne metoden har tendens til være ujevn tykkelse, og vedheft mellom Grafén og matrix påvirker egenskapene til forberedt Grafén flak.

1.3 flytende fase og gassfase direkte stripping metode

Flytende fase og gass stripping Direktemetode refererer til direkte utgivelsen av grafitt eller utvidet grafitt (EG) (vanligvis ved rask temperaturøkning 1000 ° c over overflaten av oksygen inneholder grupper fjernet for å få) lagt til en organisk løsemiddel eller vann, med ultralyd, oppvarming og air flow å produsere en viss konsentrasjon av ett eller flere lag Grafén løsning. Coleman et al. Dispersed grafitt i N-metyl-pyrrolidone (NMP) på samme måte som flytende-fase peeling av Karbonnanorør. Avkastningen av monolayer Grafén var 1% etter 1 time ultralyd, og langvarig ultralyd (462 h) slik at Grafén konsentrasjonen av opptil 1,2 mg/mL. Resultatene viser at samspillet mellom løsemiddelet og graphene kan balansere energien som kreves for å skrelle av Grafén når løsemiddelet samsvarer med overflate energi av Grafén og overflatespenning av Grafén kan være 40 ~ 50mJ / M2. Effekten av stripping grafitt ark kan forbedres av effekten av luftstrømmen. Janowska et al. brukt utvidet grafitt som råvarer og mikrobølgeovn bestråling for å forbedre den totale avkastningen av Grafén (~ 8%) med ammoniakk som løsemiddel. Grundige studier har vist at ammoniakk produsert av løsemiddel spaltning ved høye temperaturer kan trenge inn grafitt arket og løsner grafitt når lufttrykket overskrider en bestemt verdi nok å overvinne van der Waals kraft mellom de grafitt ark.

På grunn av de billige grafitt eller utvidet grafitt som råmateriale innebærer ikke forberedelsesprosessen stoffer. Utarbeidelse av Grafén av flytende fase eller gassfase direkte stripping metode har fordeler lav pris, enkel betjening og høy kvalitet, men det er også monolittisk Grafén gir høy, lamellær agglomeration alvorlig, må videre fjerne den stabilisator og andre defekter.