Grafén bidrar til å hindre stål fra Rusting

En indisk forsker og hans partner oppfunnet en ny teknologi som bruker Grafén til å hindre at stål rust.

Stål ruster er et stort problem i bilindustrien. Selv om dekket med maling, er det lett å ripe og chrome brukes til støtfangeren. Prosessen omfatter tillegg av giftige kjemikalier

For å løse dette problemet, utviklet SUNY Buffalo kjemi professor Sarbajit Banerjee og doktorgradsstudent Robert Dennis polymer sammensatt som inneholder Grafén

Grafén er et lag av karbonatomer, har hydrofobe og sterk elektrisk ledningsevne. Disse egenskapene kan stål å redusere elektrokjemisk reaksjon av jern rusten jern mens det utsettes for vann.

De to forskerne lagt sammensatt belegget til ferniss, brukt til stål, og deretter neddykket det i saltvann. I en typisk vinter klimaet, blandingen av salt vann og salt og snø er forskjellig og en bil møter en bil, så det er svært effektivt som et svært dårlig miljømessige alternativ.

Først de lakkerte stålplate overlevde bare noen dager i saltlake. Men ved å justere konsentrasjonen og spredning av ekstra Grafén, kan Banerjee og Dennis holde lakk i dette miljøet for en måned.

Banerjee sa han ønsker å legge noe til belegg som oppdager endringer i pH i vannet nær riper og reagerer med vann på en måte som sel sprekker.

Selv om denne teknologien er langt fra kommersialisering, er noen store selskaper i stålindustrien også interessert i å delta i studien, spesielt Tata Steel, som allerede har finansiert Banerjees eksperiment. De to forskerne også mottatt $ 50.000 i tilskudd fra New York statens institutt for forurensning.

I en pressemelding sa Banerjee maling kan produseres ved hjelp av eksisterende utstyr på et lokale stålverk.

I motsetning til seksverdig krom, som brukes til coat støtfangere og noen motorer, er Grafén giftfri fordi det er en karbonatom og krever ikke bruk av sterke syrer og trygt gjennom hele prosessen. Disse grunnene gjør Grafén magiske materiale for fremtidige elektroniske komponenter.