Grafén og dens anvendelse

Først Grafén materiale profil

Nå er verden ikke en klar definisjon av Grafén. 2004 British University of Manchester forskere Andrei Heim og Constantine Norfolkov funnet monolayer Grafén (Grafén). De ble tildelt Nobelprisen i fysikk i 2010 for deres utmerket arbeid på Grafén materialer. Derfor, den første Grafén bare refererer til en enkelt lag av karbonatomer fra enkelt strukturen av det nye materialet, er bare en karbon atom tykkelsen av todimensjonal materialet. Imidlertid oppfølgingsstudier viser at fra elektriske innholdet i to og tre, selv ti lag av karbonatomer har også sin egen spesielle fysiske egenskaper og gjeldende tykkelsen av 10 lag av karbonatomer i arket grafitt materiale er definert som Grafén argumentet gjenkjennes gradvis akademikere. Nylig etablert Kina Metalsene Union standardisering komiteen fant at tykkelsen av 10 lag av karbonatomer i materialet tilhører Grafén området.

Grafén er en magisk materiale, så lenge tillegg av en liten i andre materialer kan ha en magisk kraft, verdig av materielle sektor "super materiale." Grafén ikke bare "tynneste, sterkeste", som termisk dirigent, er det bedre enn noe annet materiale termisk effekt. Med Grafén, kan forskere utvikle en rekke nye materialer med spesielle egenskaper. På grunn av dens svært lave resistivitet er elektron migrasjon ekstremt raskt, det er ventet å utvikle tynnere, raskere ledende chips, erstatte silisium. Siden Grafén er egentlig en gjennomsiktig, god leder, er det også egnet for å lage transparente berøringsskjermer, lys tallerkener og selv solceller. Super kondensatorer og chips er verdens fokus på studiet av Grafén feltet, men også fremtiden for kulminasjonen av revolusjonerende utviklingen av Grafén. Anvendelse av Grafén må være en prosess som strekker seg fra den lave enden til den høye enden. Bruk av low-end programmer ledeevne Grafén vil stige i de siste to til tre årene, og bruk av photovoltaic celler og erstatte silisium flis chip området fremdeles tar lang tid. "

Andre laget av Grafén

Praktiske produkter av Grafén er delt inn i to kategorier: Grafén filmen og graphene pulver. Det er mange måter å forberede Grafén i laboratoriet (se figur under). Men veien for masseproduksjon av Grafén er hovedsakelig to typer: en er bruken av kjemiske damp avsettelse i metall-overflate å vokse en ettlags er svært høy, store området Grafén film materiale; en er den naturlige grafitt gjennom fysisk eller kjemiske metoden for knusing, dannelsen av Grafén pulver. Grafén pulver ser ut som en veldig fin svartkrutt. Innenriks Grafén pulver og graphene filmen har blitt utstyrt med masse produksjonskapasitet, er forventet å en rekke industrielle anvendelser av Grafén vil bli store rulle ut. Som en høyteknologisk materiale, Grafén pulver produksjonsprosessen, forskning og utvikling er teknologi og utstyr svært viktig, produksjon av lønnskostnader er svært små. Årlig produksjonskapasitet på 50 tonn av Grafén pulver, produksjonen behandle bare noen arbeidere bare.

Tredje, bruk av Grafén

1, bruk av Grafén film

Mobil berøringsskjerm å starte det første skuddet Grafén filmen programmet. Grafén filmen i lyspunkt i 2014 er i berøringsskjermen, 2015 på fleksible vises kan ha elektroniske vil være et gjennombrudd. Ifølge statistikk, kan mobilenhet berøring skjermen produksjon i 2015 nå 36 millioner kvadratmeter. Dette viser også markedet mellomrom Grafén ITO filmen til en viss grad. 2016 innenlandske og utenlandske foretak i den fleksible solceller gjennombruddet, 2017 kan være omfattende program innen vitenskap og teknologi. "Det er forstått at Grafén film materialer har vært i det medisinske feltet har også gjort et gjennombrudd, få en bedre vurdering.

2, bruk av Grafén pulver

Den såkalte "Grafén pulver", er faktisk en enkelt lag av Grafén og flere lag Grafén blanding pulver. Programmet er også svært omfattende.

En, Grafén pulver til kabelen, vil forbedre ytelsen til det ledende materialet, kabel profittmarginer vil også bli bedre, markedet utsiktene er svært store.

B Grafén pulver i stedet for sinkoksid rustbeskyttelsesmiddel belegg, en Grafén kan erstatte 50 deler av sink oksid, som betyr at hvis fremtiden med Grafén i stedet for sink oksid, anti-korrosjon belegg per tonn kan redusere kostnadene for 1000 til 2000 yuan; noen plast materiale, fordi tillegg av Grafén og har en termisk funksjon.

C i litium-ion batteri industri, lithium jern fosfat som et litium-ion batteri er en av de mest berørte om katoden materiale, det har vært en svak ledningsevne problem. Det er mulig å forbedre elektrisk ledningsevne lithium jern fosfat til en viss grad ved å bruke en vanlig grafitt-pulver, men det når ikke en ideell tilstand. Hvis bruk av Grafén pulver på overflaten av lithium jern fosfat endret, kan forbedre ledningsevne lithium jern fosfat, redusere batteri motstanden, og dermed øke batteriets høy gjeldende kapasitet.

Programmet er bare en del av feltet Grafén programmer, programmet muligheter er svært bred, som er anerkjent av det vitenskapelige samfunnet hjemme og i utlandet. Utvikling av aktive Grafén produksjon og programmet forskning er derfor et strategisk tema av materielle vitenskap, verdig vår oppmerksomhet.