Kapasitiv berøringspanel Fordeler og ulemper introdusert

Kapasitiv berøringspanel sensor skjerm er en fire-lags kompositt glass skjerm, glass skjermen på den indre overflaten og sandwichen belagt med et lag av ledende lag, det ytre laget er et tynt lag av silisium glass beskyttende lag. Når vi berører skjermen med fingeren på sensorskjermen, er kroppens elektriske felt og berøringsskjermen og overflaten av berøringsskjermen for å danne en koblingskondensator, for høyfrekvent strøm, kondensatoren er en direkte leder, så fingrene Fra kontaktpunktet sug en liten strøm. Denne strømmen flyter ut av elektrodene på berøringsskjermens fire hjørner, og strømmen som strømmer gjennom de fire elektrodene er proporsjonal med avstanden fra fingeren til de fire hjørnene. Kontrolleren beregner posisjonen til berøringspunktet ved nøyaktig å beregne de fire strømforholdene. Sammenlignet med den tradisjonelle resistive berøringsskjermen, er kapasitive berøringspanel fordeler følgende aspekter:

1. Operasjonsnyhet. Kapasitiv berøringspanel støtter multi-touch, mer intuitiv drift, mer moro.

2, Det er ikke lett å berøre. Ettersom det kapasitive berøringspanelet må føles til kroppens nåværende, vil bare menneskekroppen til operasjonen, med andre gjenstander, ikke berøre det tilsvarende, så det grunnleggende for å unngå mulighet for falsk berøring.

3. Høy holdbarhet. Sammenlignet med resistiv berøringsskjerm, kapasitivt berøringspanel i støv, vann, slitasje og andre aspekter av bedre ytelse.

Som den nåværende legitime røde berøringsskjermteknologien, kapasitiv berøringspanel, selv om grensesnittet med nydelig, multi-touch, bare menneskekroppen og andre fordeler, men samtidig har den også følgende mangler:

1. nøyaktigheten er ikke høy. Av tekniske årsaker mangler også det kapasitive berøringspanelets nøyaktighet enn resistiv berøringsskjerm. Og kan bare bruke fingrene til å gå inn, i den lille skjermen er det også vanskelig å oppnå mer komplisert identifisering av håndskriftinngang.

2. påvirket av miljøet Temperatur og fuktighet og andre miljøfaktorer endres, det vil forårsake kapasitiv berøringspanel ustabilitet eller til og med drift. Slik som bruken av brukeren samtidig kan kroppen nær skjermen forårsake drift, selv i de overfylte mengden vil det også føre til drift. Dette skyldes hovedsakelig arbeidsprosessen med kapasitiv Touch Panel-teknologi, selv om brukerens fingre fra skjermen nærmere, men det er mange nær skjermen mye større enn fingrene på det elektriske feltet samtidig, vil det påvirke berøringsposisjonen å dømme.

3. Høy pris I tillegg er det nåværende kapasitive berøringspanelet i berøringsplaten festet til LCD-panelet trinnene det fortsatt noen tekniske vanskeligheter, utbyttet er ikke høyt, så øker nesten kostnadene ved kapasitivt berøringspanel.