Hva er en Grafén visning og hvorfor det skal være i fleksible smarte enheter fra fremtiden

I går, slått en kinesisk produsent som unnslipper oss et par hoder som viser en arbeider og fullstendig fleksibel Android smartphone som bruker en Grafén skjerm.Oppfinnelsen er formet som et armbånd og har ingen problemer med innpakning seg rundt en dame hånd, for eksempel. Dette glimt av funksjonen minnet oss at ledende smarttelefon beslutningstakere har allerede fleksibel viser i masseproduksjon, men de fortsatt velger å innlemme dem i enheter som er helt flat og un bendable. Også utløste eierandelen i aldri sett i bruk før stykke teknologi som er Grafén vise.

Hva er Grafén?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Grafén er et lag av ren karbon. På bare en atom tykke, Grafén er den tynneste, letteste, sterkeste, mest transparente, og mest varme og elektrisitet-ledende materiale kjent for forskere. Ultimate super materialet som blandet med tradisjonelle metall og plast, kan forme fremtiden for, bokstavelig talt, alt! Som karbon er kjemisk grunnlaget for alt kjent liv på jorden og finnes i overflod, seg Grafén av futurologists som en økologisk, bærekraftig løsning for en teoretisk ubegrenset antallet av søknadene.

Grafén forskning har vært særlig fruktbar i elektronikk og bioteknologi, men det er fortsatt arbeid gjenstår før elementet kan produseres i en sikker og kostnadseffektiv måte. Med utviklingen i denne retningen sikkert fremover siden 2012, da viktig vitenskapelige funn foreslo en mindre giftig metode for å få høy kvalitet Grafén, det er ingen overraskelse som viser produsenter, sammen med andre teknologiske bedrifter, er svært interessert i materialet.
I går markerer første gang vi har sett Grafén brukes i en fleksibel smartphone skjerm, på en måte som gjør ikke bare skjermen, men hele enheten fullt bendable. Tydelig, fremtiden for fleksibel smarte enheter som kan slitt eller eksperimenterte med av Smart designere vil innebære anvendelse av Grafén, i tillegg til allerede kjent plast OLED teknologi som brukes av Samsung og LG Apple for smartphones og smartwatches. Så er her en informativ se på hva en Grafén visning er akkurat nå, sammen med sin tvilsomme nær fremtid.

Hva en Grafén vise?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Den første fleksible Grafén skjermen (bildet) var prototyped i September 2014 av samarbeid mellom-University of Cambridge Grafén sentrum og UK fast Plastic Logic. Det var en monokrom skjerm, ligner på e-lesere. Oppfinnelsen kan virke begrenset, men det er et viktig skritt mot de slitesterk og fleksibel smarte enhetene fremtiden har i vente.

Bestemt skjermen, og muligens andre som fulgte det-som en på kinesisk smarttelefonen vi så i går-fungerer på prinsippet om aktiv matrise electrophoretic. Den bruker et elektrisk felt til utgang bilder via Ombytting partikler suspendert i en løsning. Laget av emulsjon-behandlet Grafén elektrode er avsatt til en fleksibel plast panel og etset med elektriske kretser. Det er ingen iboende krav for bruk av glassplater som betyr Grafén viser ikke utsettes for hva slags innvirkning skade påført overbygde skjermer.

Videre denne typen visning bør være enklere å produsere enn fleksibel OLED skjermer, fordi bakplan-det elektriske laget som leverer strøm til re-arrangere skjermen partikler-kan produseres bruker en lav temperatur (på under 100 ° C/212 ° F), som minimerer avkastning risiko og gjør produksjonen mindre ressurskrevende. Men smartphone Grafén viser vil trolig bruke elementer fra LCD og OLED-teknologi gir slags farger og oppdatere priser nødvendig for en tilstrekkelig bruker erfaring. Dette vil uunngåelig komplisere produksjon noe.

5 måneder senere, introdusert forskere fra University of Manchester og Universitetet i Sheffield en delvis gjennomsiktig, Grafén-baserte LED skjerm, som er grunnlaget for fleksibel Grafén viser at vil ende opp i fremtidige mobile enheter. Blir bare 10 til 40 atomer tykk, avgir den lys over hele overflaten uten behov for bakgrunnsbelysning.

Når Grafén skjermer kommer til smartphones?

Vi vet ikke! For tiden er Grafén for dyrt i Storskalaproduksjon av touch-skjermen viser. Og dessuten, det er mye arbeid som må gjøres før en Grafén skjerm kan konkurrere med en fin LCD eller OLED-skjerm i bildekvalitet. Derfor er introduksjonen til smarttelefon skjermer mer sannsynlig å starte på nivå med berøringsskjerm-kontrollere.
I slutten 2014, forskere fra University of Surrey og Trinity College, utviklet Dublin en "enkel, skalerbar og billig metode for å lage hybrid elektroder ved å kombinere Grafén (med gjennomsiktige og ledende egenskaper) og sølv nanowires. Deres accomplishent er å redusere mengden av nanowires for å produsere en berøring skjermen laget mer enn 50 ganger, dermed forenkle produksjonsprosessen. Dette concoction kan erstatte indium tinn oksid lag teknologien som er i bruk, men vi er ennå å se det vises i enheter.