Grafén NOx-baserte skum å rengjøre skittent vann

Forskerne fra Washington University har klart å bruke Grafén oksid ark til å opprette en biofoam som kan forvandle skittent vann i drikkevann water. Deres håp er at i land hvor det er mye sollys, vil det være mulig å ta skittent vann fordamper ved hjelp av dette materialet og samle ferskvann.

Denne nye metoden kombinerer bakterier-produsert cellulose og graphene oksid for å danne en bi lag biofoam. Produksjonsprosessen sies å være svært enkel, og det nanoskala cellulose nettverket produsert av bakterier har utmerkede evne til å flytte vann fra hoveddelen på fordamping overflaten samtidig som varmen kommer ned. Materialet er en bi-lagdelt struktur med lys-absorberende Grafén oksid fylt nanocellulose på de beste og uberørte nanocellulose nederst. Når suspendert dette på vann, er vannet faktisk i stand til å nå overflaten der fordampning skjer. Lys stråler på toppen av det, og det fører til varme på grunn av Grafén oksid; Varmespredning bulk vannet under minimeres ved den uberørte nanocellulose-laget. Slik er varme ikke bortkastet men begrenset til det øverste laget der fordampning faktisk skjer.

Cellulosevatt på bunnen av bi lag biofoam fungerer som en svamp, tegning vann opp Grafén oksid hvor rask fordampning oppstår. Det resulterende ferskvannet kan lett hentes fra toppen av arket.

Prosessen som dannes faktisk bi lag biofoam er også roman. Ifølge teamet, det fungerer på samme måte hvordan en østers gjør en perle - bakterier danner lag av nanocellulose fibrene der Grafén oksid flak bli integrert.

Mens dyrking av bakterien for cellulosevatt, lagt forskerne Grafén oksid flak inn mediet i seg selv. På et visst punkt langs prosessen, medium fjernes med Grafén oksid og en frisk medium er innført. Som produserer neste lag av skum. Grensesnittet er visstnok veldig sterk og mekanisk robust. Den nye biofoam er også svært lett og billig å gjøre, gjør det en levedyktig verktøy for vannrensing og desalinering.

Teamet lagt sine synteseprosessen også at tillegg av andre nanostructured materialer til skum som vil øke frekvensen av ødeleggelse av bakterier og andre forurensninger, og gjøre det trygt å drikke.


Kilde: